|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
02/12/2022 |
Data da última atualização: |
02/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FARIA, A. F. de; SCHULMAN, P.; MEYER, M. C.; CAMPOS, H. D.; CRUZ-MAGALHÃES, V.; GODOY, C. V.; GUIMARÃES, R. A.; SILVA, L. H. C. P. da; GOUSSAIN, M. M.; MARTINS M. C.; NUNES JUNIOR, J.; VENANCIO, W. S.; FANTIN, L.; BRUSTOLIN, R.; JACCOUD FILHO, D. de S.; CARNEIRO, L. C.; JULIATTI, F. C.; MEDEIROS, F. H. V. |
Afiliação: |
AMANDA FLAUSINO DE FARIA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; PABLO SCHULMAN, EMPRESA DE ASSISTÊNCIA TÉCNICA E EXTENSÃO RURAL DO ESTADO DE MINAS GERAIS; MAURICIO CONRADO MEYER, CNPSO; HERCULES DINIZ CAMPOS, UNIVERSIDADE DE RIO VERDE; VALTER CRUZ-MAGALHÃES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CLAUDIA VIEIRA GODOY, CNPSO; RAFAELA ARAÚJO GUIMARÃES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; LUIS HENRIQUE CARREGAL PEREIRA DA SILVA, AGRO CARREGAL PESQUISA E PROTEÇÃO DE PLANTAS EIRELI; MARCIO MARCOS GOUSSAIN, ASSIST CONSULTORIA E EXPERIMENTAÇÃO AGRONOMICA; MONICA CAGNIN MARTINS, CÍRCULO VERDE ASSESSORIA AGRONÔMICA & PESQUISA; JOSÉ NUNES JUNIOR, CENTRO TECNOLÓGICO DE PESQUISA AGROPECUÁRIA (CTPA); WILSON STORY VENANCIO, ESTAÇÃO EXPERIMENTAL AGRÍCOLA CAMPOS GERAIS (EEACG); LUCAS FANTIN, FUNDAÇÃO CHAPADAO; RICARDO BRUSTOLIN, RB CONSULTORIA; DAVID DE SOUZA JACCOUD FILHO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; LUCIANA CELESTE CARNEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE JATAÍ; FERNANDO CEZAR JULIATTI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE UBERLÂNDIA; FLÁVIO H. V. MEDEIROS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS. |
Título: |
Seven years of white mold biocontrol product's performance efficacy on Sclerotinia sclerotiorum carpogenic germination in Brazil: A meta-analysis. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Biological Control, v. 176, 105080, 2022. |
Páginas: |
8 p. |
DOI: |
10.1016/J.biocontrol.2022.105080 |
Idioma: |
Inglês |
Thesagro: |
Clima; Climatologia; Germinação; Sclerotinia Sclerotiorum. |
Thesaurus Nal: |
Germination; Information networks; Weather. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1149150/1/Seven-years-of-white-mold-biocontrol-productax80x99s-performance-efficacy-on-Sclerotinia-sclerotiorum-carpogenic-germination-in-Brazil-A-meta-analysis-Elsevier-Enhanced-Reader-ocred.pdf
|
Marc: |
LEADER 01252naa a2200421 a 4500 001 2149150 005 2022-12-02 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/J.biocontrol.2022.105080$2DOI 100 1 $aFARIA, A. F. de 245 $aSeven years of white mold biocontrol product's performance efficacy on Sclerotinia sclerotiorum carpogenic germination in Brazil$bA meta-analysis.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $a8 p. 650 $aGermination 650 $aInformation networks 650 $aWeather 650 $aClima 650 $aClimatologia 650 $aGerminação 650 $aSclerotinia Sclerotiorum 700 1 $aSCHULMAN, P. 700 1 $aMEYER, M. C. 700 1 $aCAMPOS, H. D. 700 1 $aCRUZ-MAGALHÃES, V. 700 1 $aGODOY, C. V. 700 1 $aGUIMARÃES, R. A. 700 1 $aSILVA, L. H. C. P. da 700 1 $aGOUSSAIN, M. M. 700 1 $aMARTINS M. C. 700 1 $aNUNES JUNIOR, J. 700 1 $aVENANCIO, W. S. 700 1 $aFANTIN, L. 700 1 $aBRUSTOLIN, R. 700 1 $aJACCOUD FILHO, D. de S. 700 1 $aCARNEIRO, L. C. 700 1 $aJULIATTI, F. C. 700 1 $aMEDEIROS, F. H. V. 773 $tBiological Control$gv. 176, 105080, 2022.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
08/11/2011 |
Data da última atualização: |
03/08/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LOBATO, L. P.; PEREIRA, A. E. I. C.; LAZARETTI, M. M.; BARBOSA, D. S.; CARREIRA, C. M.; MANDARINO, J. M. G.; GROSSMANN, M. V. E. |
Afiliação: |
LUCIANA PEREIRA LOBATO, UEL; ALISSANA ESTER IAKMIU CAMARGO PEREIRA, UEL; MARCELA MARTA LAZARETTI, UEL; DÉCIO SABATTINI BARBOSA, UEL; CLISIA MARA CARREIRA, UEL; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; MARIA VICTORIA EIRAS GROSSMANN, UEL. |
Título: |
Snack bars with high soy protein and isoflavone content for use in diets to control dyslipidaemia. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Sciences and Nutrition, v. 63, n. 1, p. 49-58, Feb. 2012. |
DOI: |
10.3109/09637486.2011.596148 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective was to develop a cereal bar product rich in isoflavones and soy protein to be used in diets for controlling dyslipidaemia. A soy snack bar with 39.88 g/100 g dietary fibre, 34.25 g/100 g protein, 100.39 mg/100 g isoflavones and 245.47 kcal/100 g was produced. The shelf life of the product was tested over a period of 6 months. The hardness, water activity and darkness of the snack bars increased with storage time. Clinical trial was carried out to evaluate the effectiveness of the soy snack bar on the lipid profiles of 22 dyslipidaemic subjects for a period of 45 days. There was a decrease in levels of triglycerides (TGs) (220%) and an increase in high-density lipoprotein cholesterol (HDL-c) (þ8%) comparing with baseline values. Therefore, relatively high intakes of soy protein and isoflavones in moderately hypercholesterolaemic subjects (.200 mg/dl) may have a moderately beneficial effect on plasma lipid profiles, as TG and HDL-c levels, without additional diet restrictions. |
Palavras-Chave: |
Functional food. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01723naa a2200217 a 4500 001 1905269 005 2017-08-03 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.3109/09637486.2011.596148$2DOI 100 1 $aLOBATO, L. P. 245 $aSnack bars with high soy protein and isoflavone content for use in diets to control dyslipidaemia.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aThe objective was to develop a cereal bar product rich in isoflavones and soy protein to be used in diets for controlling dyslipidaemia. A soy snack bar with 39.88 g/100 g dietary fibre, 34.25 g/100 g protein, 100.39 mg/100 g isoflavones and 245.47 kcal/100 g was produced. The shelf life of the product was tested over a period of 6 months. The hardness, water activity and darkness of the snack bars increased with storage time. Clinical trial was carried out to evaluate the effectiveness of the soy snack bar on the lipid profiles of 22 dyslipidaemic subjects for a period of 45 days. There was a decrease in levels of triglycerides (TGs) (220%) and an increase in high-density lipoprotein cholesterol (HDL-c) (þ8%) comparing with baseline values. Therefore, relatively high intakes of soy protein and isoflavones in moderately hypercholesterolaemic subjects (.200 mg/dl) may have a moderately beneficial effect on plasma lipid profiles, as TG and HDL-c levels, without additional diet restrictions. 653 $aFunctional food 700 1 $aPEREIRA, A. E. I. C. 700 1 $aLAZARETTI, M. M. 700 1 $aBARBOSA, D. S. 700 1 $aCARREIRA, C. M. 700 1 $aMANDARINO, J. M. G. 700 1 $aGROSSMANN, M. V. E. 773 $tInternational Journal of Food Sciences and Nutrition$gv. 63, n. 1, p. 49-58, Feb. 2012.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|